Sentian AI

O kompaniji

Sentian AI je industrijska AI kompanija. Verujemo u moć veštačke inteligencije i mašinskog učenja za pokretanje inovacija i transformaciju procesa. Pomažemo industrijskim kompanijama da unaprede svoje poslovanje korišćenjem najsavremenijih AI i ML tehnologija, kako bi ih podigle na viši nivo. Posvećeni smo tome da vas i vašu kompaniju vodimo dalje ka industrijskoj konkurentnosti, optimizujući vaše performanse dok istovremeno modernizujemo vašu proizvodnju i procese planiranja. Jednostavno rečeno, mi pružamo jednostavna i inteligentna rešenja za složene industrijske izazove i vodićemo vas kroz njih korak po korak.

Osnovan u leto 2016, nakon što je eBay kupio Expertmaker, od strane tima visokokvalifikovanih ljudi, Sentianova vizija je uvek bila da pomogne velikim kompanijama da transformišu svoje poslovanje tako što će postati algoritamski vođene pomoću veštačke inteligencije i mašinskog učenja. Od tada smo na vrhu ponude vrhunskih tehnologija našim klijentima. Fokusiramo se na dodavanje vrednosti kroz sisteme za samostalno učenje koji će se vremenom još više poboljšati. Tokom našeg postojanja, sarađivali smo sa nekoliko međunarodnih partnera i kontinuirano rastemo na različitim industrijskim tržištima širom sveta.

1. Zašto razvijati karijeru kao AI scientist?

  • Praktičnost: Tradicionalni pristup razvoju softvera, često nazivan “if-then-else” pristup, je postao previše spor, skup, i kompleksan, a u nekim slučajevima i nemoguć za resavanje kompleksnih resenja.  
  • Potencijal: Velikim napretkom razvoja hardvera u zadnjih 5-10 godina  omogućena je praktična i komercijalna primena AI tehnologija. Rezultati aplikacija AI rešenja su dokazali da je AI sistem u mnogo slučajeva precizniji, pouzdaniji, i brži od čoveka, i da mogu rešiti probleme koje je praktično nemoguće rešiti tradicionalnim pristupom (primer: autonomous driving, dijagnoziranje raka, ekologija, ušteda energije i drugih resursa, itd.).
  • Potražnja: Zbog dokazanih mogućnosti AI tehnologija i vrednosti koje one mogu proizvesti u augmentovanom i autonomous modu operacije, stvorila se svetsku potražnja za Ai scientist-ima. Zbog toga, trenutno u svetu postoji veliki deficit data scientist-a.  

2. Koje mogućnosti zaposlenja i napredtka postoje kod vas za taj karijerni put?

  • Sentian AI planira proširenje kancelarije na prostoru Srbije tako da je veoma realno očekivati otvorene pozicije u skorije vreme. 
  • Da bismo omogućili, podstakli, i podržali kontinualni napredak i lični razvoj naših zaposlenih, ubacili smo i nekoliko elemenata u naš proces rada kao što su redovne knowledge-sharing sesije, 20 obaveznih dana edukacije (tema je po izboru radnika), pet-projects, itd. 

3. Koje tehnologije primenjuju najviše vašii developeri na projektima?

  • Od ML tehnologije najviše radimo sa raznim varijantama Reinforcement Learning-a, kao i sa modelima za klasifikaciju, optimizaciju i detekciju neregularnosti. 
  • Pored ML tehnologija koristimo i cloud servise koji su potrebni kako bi smo mogli staviti modele u rad, što znači sve od data storage, preko data digestion, do results serving. 

4. Šta je jedna stvar koja jedinstvena za rad u vašoj kompaniji?

  • Jedna smo od retkih kompanija koja se bavi naprednim Reinforcement Learning (RL) tehnologijama zbog čega provodimo i dosta vremena na research-u istih. 

5. Jedan fun fact o vašoj kompaniji. 

  • Nas je trenutno 13 zaposlenih, 7 nacionalnosti i pričamo 10 različitih jezika: Engleski, Švedski, Srpski, Nemački, Španski, Francuski, Italijanski, Finski, Turski, i Vietnamski. 

Kontakt

E-mail: info@sentian.ai, nenad.pavlovic@sentian.ai

Internet adresa: Sentian AI

Kontakt osoba: Nenad Pavlović

Grad: Malmö

Država: Švedska

Društvene mreže: LinkedIn, Facebook